понеділок, 22 жовтня 2018 14:10

На кону $2: уряд знайшов спосіб, як залучити інвесторів

На кону  $2: уряд знайшов спосіб, як залучити інвесторів
Україна планує здійснити зовнішні запозичення майже на $2 млрд. Один із варіантів - розміщення євробондів. Фото: ТСН

Україна планує розмістити 10-річні єврооблігації у доларах. Щоб залучити до країни довгострокові інвестиції.

Зустрічі з інвесторами пройдуть у Лондоні та США, road show стартує 23 жовтня. Організаторами призначені BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs і J.P. Morgan, передає Інтерфакс.

За словами в.о. міністра фінансів Оксани Маркарової, цьогоріч Україна планує здійснити зовнішні запозичення майже на $2 млрд. Один із варіантів - розміщення євробондів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчання газу: чому уряд віддає кредити МВФ за рахунок населення

"Зростання ціни на газ було потрібно для того, щоб МВФ оголосив про нову програму. Україні потрібен не сам транш, а, швидше, факт співпраці з Фондом. Це дозволить залучати кошти інвесторів та офіційних кредиторів. Тому після того, як оголосили про нову програму МВФ, уряд організує випуск єврооблігацій. Україні необхідно скористатися позитивним новинним фоном, щоб залучити близько $2 мільярдів. Це дозволить безболісно пройти передвиборний період, уникнути різких коливань курсу гривні, зберегти економічне зростання", - написав у Facebook інвестиційний банкір Сергій Фурса.

У вересні 2017-го Україна розмістила 15-річні єврооблігації на $3 млрд із прибутковістю 7,375%. Крім того, Мінфін викупив єврооблігації з погашенням у 2019 і 2020 роках на загальну суму $1,576 млрд.

19 жовтня Кабінет міністрів ухвалив рішення з 1 листопада 2018-го підвищити ціни на газ для населення на 23,5%. Це вимушений крок, щоб Україна могла отримати кредит МВФ, пояснили в уряді.

Після рішення підвищити ціни на газ стало відомо, що МВФ і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by - $3,9 млрд. Вона замінить програму розширеного фінансування, яка завершується у березні 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «На кону $2: уряд знайшов спосіб, як залучити інвесторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі