середа, 04 квітня 2012 21:21

На Черкащині сума вкладів Ощадбанку колишнього СРСР становить 5,4 млрд

На Черкащині сума вкладів Ощадбанку колишнього СРСР становить 5,4 млрд
Під час виплат гроші будуть перераховуватися на пластикову картку. Фото: finobzor.com.ua

На Черкащині сума вкладів Ощадбанку колишнього СРСР становить 5,4 млрд. Відкритих рахунків понад 540 тис. Аналіз компенсаційних виплат 2008 року засвідчив, що такий порядок призвів до черг, люди втрачали свідомість.

Щоб уникнути попередніх помилок, гроші будуть перераховуватися на пластикову картку. З квітня проводитиметься актуалізація вкладників, які не отримали тисячу 2008 року.

Про це заявив на прес-конференції начальник Черкаського обласного управління НБУ Сергій Забуцький. Для актуалізації даних вкладник може заповнити заявку на сайті Ощадбанку або зателефонувати на "гарячу" лінію за тел. (044) 363-21-21 або на безкоштовний номер 0 800 212 00.

"Дочекавшись відповіді, дати свої дані для анкети. Оператор скаже в який день, час і куди звернутися. У відділення слід прийти з паспортом і копією, ідентифікаційним кодом і ощадною книжкою. Там видадуть національну платіжну картку, на яку будуть перераховані гроші. Людина може їх зняти, перерахувати на інший рахунок чи розрахуватися у магазинах, які є партнерами Ощадбанку. Термін дії такої картки становить три роки", - пояснив Сергій Анатолійович.

По тисячі спочатку видаватимуть тим, кому 80 років і більше, потім по черзі починаючи з 70, 60 і 50 років.

Тим, хто отримав "Юліну" тисячу, цього разу виплачувати не будуть. Але з 1 вересня цього року вони можуть зареєструватися разом з тими, хто цього не зробив у зазначений період.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині сума вкладів Ощадбанку колишнього СРСР становить 5,4 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі