понеділок, 19 лютого 2007 12:57

На 214 тисяч гривень оштрафували Львівське відділення Ощадбанку

За зловживання монопольним становищем на регіональному ринку послуг з розшуку вкладів по рахунках Ощадбанку СРСР антимонопольний комітет оштрафував на 214 тис. грн. Львівське обласне управління ВАТ "Державний ощадний банк України".

Таке рішення прийнято за результатами виїзного засідання у Львові.

Як встановив Комітет, філія "Ощадбанку" створила умови для стягнення плати за видачу довідки по рахунку у разі смерті його власника при оформленні спадкоємцями права на спадщину у державного нотаріуса. Проте, відповідно до законодавства, на вимогу державних нотаріусів така довідка має надаватися безкоштовно.

При цьому, послуги з розшуку вкладів з видачею довідки по рахунках за грошовими заощадженнями, вкладеними до 1 січня 1992 року, при оформленні спадщини надає виключно "Ощадбанк" через власні філії або відділення в усіх регіонах країни.

"Наші батьки та діди несли свої заощадження до єдиного на той час банку, забезпечивши йому сталий розвиток. А тепер цей вже комерційний банк фактично наживається на смерті своїх вкладників. Це не просто неправомірно, але й аморально, - прокоментував прийняте рішення Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. - Дана справа показала, що подібні зловживання з боку управлінь "Ощадбанку", які мають монопольне право на зазначену діяльність, можуть мати місце і в інших регіонах. І тому ми маємо намір провести відповідні перевірки в різних областях".


"Газета по-українськи"


Зараз ви читаєте новину «На 214 тисяч гривень оштрафували Львівське відділення Ощадбанку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі