Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 17:01

Монополія ОККО: скільки переплачують українські водії

На паливному ринку України виникла монополія: мережі заправок ОККО, WOG та SOCAR завищують ціни на бензин і дизпаливо.

Про це пише УНН.

За даними видання, ціни на заправках цих мереж вже перевалили за 31 гривню. При цьому в недавньому прайсі на дрібний опт мережі ОККО зазначено, що ціна на бензин в середньому по країні становить близько 24 грн за літр. Роздрібним покупцям цей же бензин обходиться вже в 31,99 грн. За оцінками експертів, вартість роботи заправки складає в середньому від 2,5 до 3 грн за літр. Тобто обґрунтована ціна на бензин А-95 з урахуванням заробітку АЗС повинна бути від 26 до 27 грн. "Така різниця в цінах - це не що інше як відкритий і нахабний грабунок українських автомобілістів", - пише видання.

Щоб обгрунтувати космічні ціни на паливо, монополісти створюють різного роду асоціації, наприклад Нафтогазову асоціацію України, якою негласно керують самі ТОП-менеджери ОKKO. Основне завдання цієї "контори" - вибілювати своїх бенефіціарів в ЗМІ і перед держорганами.

 

Платити за надприбутки АЗС доводиться українським водіям: у вартості хліба, молока та інших продуктів першої необхідності закладена логістика, а це в першу чергу ціна на бензин, яка через картельну змови сьогодні набагато вища обґрунтованої вартості.

"Нагадаємо, в грудні 2019 року президенту Володимиру Зеленському довелося втрутитися і фактично змусити учасників Нафтогазової асоціації України знизити ціни до обґрунтованого рівня". Можливо, настав час президенту знову сказати своє слово, оскільки інші важелі держрегулювання явно не можуть стримати непомірні апетити паливного "картелю", - пише видання.

 
Зараз ви читаєте новину «Монополія ОККО: скільки переплачують українські водії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути