понеділок, 02 серпня 2021 10:15

Monobank збирається поглинути інша фінустанова - ЗМІ

Альфа-Банк може укласти угоду про придбання Monobank уже в найближчі місяці.

Угода перебуває на фінальній стадії та може відбутися в серпні-вересні, повідомляє "Страна" із посиланням на джерела в банківських колах. Водночас у фінустановах не підтвердили ці плани.

"Вперше про це чую", – заявив генеральний менеджер і член правління Альфа-Банку Рафал Ющак.

Натомість співзасновник мобільного банку Monobank Олег Гороховський не лише не підтвердив інформацію, але й потролив видання у Telegram.

Автор: t.me/OGoMono
  Співзасновник мобільного банку Олег Гороховський не підтвердив інформацію в Telegram
Співзасновник мобільного банку Олег Гороховський не підтвердив інформацію в Telegram

Бренд Monobank належить групі "ТАС" і Fintech Band. Станом на початок 2021 року Альфа-Банк через європейську компанію ABH Holdings S.A. належить п'яти бізнесменам і двом організаціям: Михайлу Фрідману, який має громадянство Ізраїля, РФ і Великої Британії, належать 32,86% акцій; Герману Хану (громадянство – Ізраїль, РФ, Велика Британія) – 20,97% акцій; Олексію Кузьмичову (громадянство – РФ, Кіпр, Сент-Кітс і Невіс, Велика Британія) – 16,3% акцій; Петру Авену (громадянство – РФ, Латвія) – 12,4% акцій; Андрію Косогову (громадянин РФ) – 3,67% акцій; італійській UniCredit S.p.A. – 9,9% акцій і The Mark Foundation for Cancer Research – 3,87% акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клієнти Monobank зможуть торгувати Bitcoin

Monobank заснували в січні 2017 року колишні топменеджери Приватбанку Олег Гороховський, Дмитро Дубілет і Михайло Рогальський. Для роботи використовують банківську ліцензію Universal Bank, що належить українському бізнесмену Сергію Тігіпку.

У лютому 2021-го Дубілет та Володимир Яценко вийшли зі складу бенефіціарних власників компанії. Це пов'язано з оголошеними їм підозрами у справі про розкрадання в Приватбанку. Дубілет, якого підозрюють у розтраті 8,2 млрд грн фінустанови, перебуває в розшуку. На початку червня ВАКС заочно його заарештував.

Зараз ви читаєте новину «Monobank збирається поглинути інша фінустанова - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі