середа, 09 березня 2011 13:20

Молдова надіслала у СОТ скаргу на Україну

Молдова надіслала у СОТ скаргу на Україну

Молдова поскаржилась на Україну в Світову організацію торгівлі (СОТ) з приводу дискримінаційних умов продажу молдавських алкогольних напоїв на українському ринку.

Відповідний запит на проведення консультацій з Україною з цього питання Молдова подала 3 березня, повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на сайт СОТ.

Зокрема, на думку молдовської сторони, невигідні умови для їх продукції на українському ринку встановлює закон України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої" зі змінами від 2008 року.

У повідомленні йдеться про те, що Молдова очікує відповіді від України на свій запит і готова погодити час і місце для проведення консультацій із цього питання.

Нагадаємо, раніше Україна в рамках Світової організації торгівлі почала офіційні консультації з Молдовою про скасування дискримінації при стягненні екологічного збору з імпортерів пива та соків.

Звернення зумовлене застосуванням молдавською владою імпортного збору за забруднення навколишнього середовища у розмірі 0,8-3 лея (0,52-1,95 грн) за упаковку товару, що містить пластиковий матеріал, або упаковку tetra pack (за винятком молочної продукції).Від справляння Молдавією екологічного збору страждають переважно українські виробники пива та соків.

Зараз ви читаєте новину «Молдова надіслала у СОТ скаргу на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі