пʼятниця, 20 січня 2012 09:34

Митний союз ввів чергове мито на продукцію з України

Митний союз ввів чергове мито на продукцію з України

Комісія Митного союзу, до якого входять Росія, Білорусь і Казахстан, встановила антидемпінгові мита на сталеві ковані валки для прокатних станів.

Відповідне рішення від 9 грудня 2011 року сьогодні опубліковано на сайті КТС.

Комісія ухвалила рішення встановити на період до 26 червня 2014 року антидемпінгове мито в розмірі 26% від митної вартості відносно ввезеного на єдину митну територію МС сталевих кованих валків для прокатних станів, що походять з України та класифікуються кодами 8455 30 310 0 і 8455 30 390 0 ТН ЗЕД ТЗ.

Раніше Міністерство промисловості і торгівлі РФ виявило, що за період з 2007 по 2009 рік на частку російських виробників прокатних валків, для яких за результатами антидемпінгового розслідування було встановлено матеріальну шкоду, припадало близько 83% від загального обсягу виробництва держав - членів Митного союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче помацати Митний союз

Зазначимо, раніше КТС ухвалила рішення встановити до 13 травня 2012 антидемпінгове мито в розмірі 21,8% щодо ввезеного на єдину митну територію машинобудівного кріплення (болти і гайки) окремих видів з Україною, крім продукції Дружківського заводу металевих виробів (Дружківка, Донецька область).

Нагадаємо, єдиний економічний простір (ЄЕП) трьох держав Митного союзу - Росії, Білорусі та Казахстану - почав функціонувати з 1 січня 2012 року.

Метою формування ЄЕП ??є створення умов для стабільного та ефективного розвитку економік держав-учасниць та підвищення рівня життя населення.

Зараз ви читаєте новину «Митний союз ввів чергове мито на продукцію з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі