середа, 19 квітня 2017 14:46

Міністр сказав, коли субсидії видаватимуть грошима

Міністр сказав, коли субсидії видаватимуть грошима
Субсидії отримують 7,4 млн сімей. Фото:5 канал

Щоб монетизувати субсидії, необхідно відкрити 7 млн банківських рахунків, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева після засідання уряду в середу. Про це передає УНІАН.

"Монетизація субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення можна провести не раніше, ніж через 3-4 роки. Оскільки існують значні технологічні труднощі. На цьому етапі державі буде складно забезпечити оперативне відкриття 7 мільйонів банківських рахунків для отримувачів субсидій. Крім того, складно проконтролювати цільове використання громадянами коштів, отриманих у рамках монетизації", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії нараховуватимуть по-новому

У березні віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що монетизація субсидій проводитиметься в два етапи. Перший - на рівні підприємств, що надають послуги. Другий - на рівні споживачів. За даними Мінсоцполітики, субсидії отримують 7,4 млн сімей.

У тексті меморандуму з МВФ, який опублікували 4 квітня, Україна взяла на себе зобов'язання монетизувати субсидії до вересня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Міністр сказав, коли субсидії видаватимуть грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі