понеділок, 17 липня 2017 16:21

Міністр розказав, де візьмуть гроші на осучаснення пенсій

Міністр розказав, де візьмуть гроші на осучаснення пенсій
На осучаснення пенсій кошти передбачені в бюджеті. Фото: dengi.bm.img.com.ua

На осучаснення пенсій кошти передбачені в бюджеті.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише прес-служба відомства.

"Ресурс для осучаснення пенсій у державі є. Закон № 17741, який ще називають 3200, дозволив детінізувати 212 мільярдів гривень. І якщо торік Пенсійний фонд отримав дотацію 145 мільярдів гривень і мав власних надходжень 112 мільярдів гривень, то цього року 141 мільярд - дотація та 142 мільярди гривень - власні надходження. Перевиконання становитиме близько 20 мільярдів гривень. По факту ми отримаємо не 142, а 162 мільярди гривень. На сьогодні із цих 20 мільярдів ми вже за 5 місяців отримали 14 мільярдів гривень. Якщо екстраполювати на другу половину року, коли традиційно ростуть зарплати, то це вказує, що ми абсолютно спокійно досягнемо необхідної цифри", - додав Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвала "мінуси" системи нарахування субсидій

За його словами, осучаснення має завершитись до 2021 року.

"Ми не можемо в один крок подолати 11 розмірів середньої зарплати, на основі яких розраховувались пенсії. Перший крок стосуватиметься 5,6 мільйона пенсіонерів - це ті, кому пенсії призначались з 2008 по 2014 роки. 2019-го році пенсії осучаснюватимуться тим, хто йшов на заслужений відпочинок у 2015 та 2016 роках по рівню 2018 року. І так далі", - підкреслив міністр.

З 2021 року, як зазначив урядовець, почнеться нормальний процес індексації (підвищення пенсій відповідно до збільшення показника інфляції та зростання рівня середньої зарплати), що дозволить уникнути повернення розриву між розміром виплат новим пенсіонерам і тим, хто вийде на пенсію на рік раніше.

Щодо індексації, то в проекті закону передбачено, що з 2021 року індексація проводитиметься автоматично розміром не меншим, ніж 50% від рівня інфляції та ніж 50% від рівня середньої зарплати.

Осучаснення пенсій планують провести з 1 жовтня.

Також уряд скасує 15% зниження пенсій працюючим пенсіонерам. Вони отримуватимуть і зарплату, і пенсію в повному обсязі.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розказав, де візьмуть гроші на осучаснення пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі