четвер, 15 червня 2017 18:18

Міністр пропонує виплачувати "мінімалку" по-новому

Міністр пропонує виплачувати "мінімалку" по-новому
Рівень мінімальної заробітної плати можливо залежатиме від кваліфікації працівника. Фото: 112.ua

Рівень мінімальної заробітної плати можливо залежатиме від кваліфікації працівника.

Про це повідомив міністр Мінсоцполітики Андрій Рева, передають "Українські новини".

"Можливо, нам доведеться подумати про те, щоб рівень мінімальної заробітної плати зробити диференційованим: для некваліфікованих працівників, для кваліфікованих співробітників і наприклад для керівників підприємств", - сказав міністр.

Серед інших проблем, які виникають у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати до 3 200 грн, Рева виділив виявлення фактів порушення роботодавцями законодавства з виплати зарплати і працевлаштування найманих працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3200 грн - не межа: Гройсман обіцяє підвищення мінімалки

Крім того, за словами голови Мінсоцполітики, поряд із зростанням кількості застрахованих осіб та середньої заробітної плати, зросла кількість застрахованих найманих працівників, які працюють неповний робочий день, тиждень.

"Таких всього невелика цифра по Україні - 84 тис. осіб, але все по Україні їх чисельність становить 1,53 млн осіб", - додав Рева.

Міністр підкреслив, що органам місцевого самоврядування необхідно в найкоротші терміни вжити заходів щодо вирішення всіх проблемних моментів даної сфери.

Також Андрій Рева зазначив, що до кінця року передбачене прогнозоване зростання середньої заробітної плати на 37% - до 7 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пропонує виплачувати "мінімалку" по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі