понеділок, 25 липня 2016 15:09

Міністр пообіцяв продати Укрспирт

Міністр пообіцяв продати Укрспирт

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий пообіцяв, що держава продасть Укрспирт, Артемсіль та Державну продовольчо-зернову корпорацію України.

Про це він розповів у інтерв'ю "Новому времени".

"Розраховую, що до кінця року ми маємо вийти хоч щодо одного значущого державного підприємства до меморандуму для інвесторів та передати його у Фонд держмайна. Щоб ми їм сказали — ось у нас є такий актив, готовий до приватизації, робіть свої пропозиції", - сказав міністр.

За його словами, це можуть бути Артемсіль, Укрспирт, Державна продовольчо-зернова корпорація України. Останнє підприємство має серйозні кредитні зобов'язання перед Китаєм, який 2013 року надав компанії $1,5 млрд у рахунок майбутніх поставок зерна.

Міністр надіслав китайцям лист, в якому запитує, чи зацікавлені вони взяти участь у приватизації Державної продовольчо-зернової корпорації.

Тарас Кутовий запевнив, що міністерство фінансово підтримуватиме організації малих і середніх фермерів, допомагатиме шукати ринки збуту. Урядовець пропонує продавати й закладати не землю, а право оренди на 49 років.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пообіцяв продати Укрспирт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі