середа, 20 листопада 2019 05:26

Міністерство фінансів хоче закінчити співпрацю з МВФ: назвали терміни

Міністерство фінансів хоче закінчити співпрацю з МВФ: назвали терміни
Маркарова розповіла про співробітництво з МВФ. Фото: Цензор

Україна повинна закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом в 2023 році, а програма, по якій зараз ведуться переговори, повинна стати останньою.

"Мій амбітний план - зуміти закінчити програму з МВФ. Щоб в 2023 році у нас не стояло питання, коли ми отримаємо новий транш, а могли б себе забезпечувати", - повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова, передає Hromadske.

"Програма, над якою ми працюємо - хороша і вона нам дозволить провести масу реформ, приватизації, концесії та інші речі. Але і повинна дозволити нам вийти з неї по завершенні - як свого часу це змогла зробити Польща", - підсумувала Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Економічного ривка не буде" - експерт про бюджет-2020

Місія фонду працює в Україні для продовження переговорів про нову програму розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF).

Минула місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. В останній день її зустрічей з українськими чиновниками в ЗМІ з'явилися повідомлення про зрив переговорів, проте 27 вересня місія оприлюднила підсумкову заяву, яка не містить подібної інформації. У ньому йшлося про те, що місія провела "продуктивні дискусії про політику" для нової трирічної програми, а її обговорення продовжиться. Йдеться про 5-6 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство фінансів хоче закінчити співпрацю з МВФ: назвали терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі