пʼятниця, 09 жовтня 2015 10:37

Мінфін прокоментував дефолт Києва

Мінфін прокоментував дефолт Києва
Фото: minfin.com.ua

Міністерство фінансів України підтримує рішення Київської міської ради щодо мораторію на виплату зовнішніх боргів міста.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, мораторій має надати Києву достатньо часу для досягнення угоди з кредиторами та проведення реструктуризації запозичень, яка має зменшити боргове навантаження на міський бюджет у середньостроковій перспективі.

"Міністерство фінансів вважає, що така реструктуризація відповідає інтересам міста та його громадян, а також, в довгостроковій перспективі, інтересам кредиторів міста Київ", - йдеться в повідомленні.

При цьому Мінфін заявляє про готовність підтримати зусилля Києва, аби допомогти йому провести необхідну реструктуризацію.

Зовнішні борги столиці входять до периметру боргових зобов'язань, які підлягають реструктуризації згідно з рішенням уряду, ухваленим в квітні 2015 року, зазначає відомство.

Реструктуризація боргу столиці має на меті виконання трьох цілей згідно з програмою співробітництва України та МВФ.

Нагадаємо, що 8 жовтня Київрада ввела тимчасовий мораторій на виплати за зовнішніми боргами столиці з 6 листопада.

Наразі в обігу перебувають єврооблігації Києва на 250 млн дол. з терміном до 6 листопада 2015 року і на 300 млн дол. з терміном обігу до 11 липня 2016 року.

Яку повідомлялося, на думку фінансового аналітика Еріка Наймана, дефолт столиці матиме негативний ефект у короткостроковій перспективі, однак не критичний у довгостроковій.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін прокоментував дефолт Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі