вівторок, 12 квітня 2011 12:56

Мінфін хоче "залити" $ 1,5 млрд траншу МВФ у Нацбанк

Мінфін хоче "залити" $ 1,5 млрд траншу МВФ у Нацбанк

Україна розраховує на отримання траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі $ 1,5 млрд у червні 2011 року за підсумками роботи в Києві місії Фонду з 10 по 20 травня.

Про це повідомив директор департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія.

"З 10 по 20 травня ми очікуємо місію ... Після цього в червні можливий черговий транш", - сказав він на прес-конференції у вівторок.

За його словами, всі кошти чергового траншу МВФ планується направити до Національного банку.

Нагадаємо, МВФ раніше озвучив свої прогнози щодо економіки України. ВВП країни буде рости швидше і становитиме 4,5% цього року проти 4,2% у 2010-му.

Цей показник відповідає середньому показнику по світу. Глобальна економіка також зросте на 4,5%, як цього так і наступного року

У той же час низка вітчизняних експертів зазначили, що Україна не виконала умови Міжнародного валютного фонду, тому найближчими місяцями черговий транш кредиту не надійде.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін хоче "залити" $ 1,5 млрд траншу МВФ у Нацбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі