неділя, 28 липня 2013 19:36

Міндоходів не варто знижувати ставку ПДВ - економіст

Міндоходів не варто знижувати ставку ПДВ - економіст
Висока ставка ПДВ є інструментом захисту внутрішнього ринку. Фото: obozrevatel.com

Ініціатива Міністерства доходів і зборів знизити ставку податку на додану вартість (ПДВ) і ввести податок з обороту є досить суперечливою.

Про це заявив експерт Борис Кушнірук у ефірі Українського радіо.

"Ідея Міністерства доходів і зборів провести новації щодо зменшення ставки ПДВ до 9% і натомість введення податку з обігу на 1% чи 2% викликає у мене досить суперечливі відчуття. Річ у тім, що на сьогоднішній момент податок на додану вартість формує 50-52% всіх податкових надходжень до державного бюджету. Щоби було зрозуміло, десь такий же відсоток надходжень і в інших країнах світу", - сказав Кушнірук.

За його словами, висока ставка ПДВ є інструментом захисту внутрішнього ринку.

"Тримаючи високу ставку ПДВ, ви можете зменшувати інші податки. Створюється можливість давати податкові стимули, які робили би вигідними, наприклад, енергозбереженні та інновації", - зазначив Кушнірук.

Нагадаємо, Міндоходов розробило законопроект про зниження ПДВ з 1 січня 2014 року зі 17% до 9%, скасування пільг з цього податку, а також введення в якості компенсації податку з обороту зі ставками 1% і 2%.

Зараз ви читаєте новину «Міндоходів не варто знижувати ставку ПДВ - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі