понеділок, 03 грудня 2018 13:37

Ми погасили дві третини зобов'язань перед вкладниками і продовжуємо виплачувати - власник "Укрінбанку" Клименко

Ми погасили дві третини зобов'язань перед вкладниками і продовжуємо виплачувати - власник "Укрінбанку" Клименко
Власник Укрінбанку Володимир Клименко заявив, що в банку достатньо активів, щоб розрахуватися за всіма зобов'язаннями. Фото: Укрінбанк

За два роки компанія "Укрінком" (правонаступник Укрінбанку, - ред.) повернула вкладникам 1,143 млрд грн, що становить 2/3 всіх зобов'язань банку перед клієнтами. Про це в інтерв'ю ІА "Українські новини" повідомив власник Укрінбанку (зараз - власник і керівник компанії "Укрінком") Володимир Клименко.

"Я вважав і вважаю, що у нас в банку достатньо активів, щоб розрахуватися за всіма зобов'язаннями. І за два роки роботи в новому статусі нам вдалося погасити 1,143 млрд грн або близько 2/3 зобов'язань перед вкладниками-держателями депозитів понад 200 тис грн" , - зазначив Володимир Клименко.

За його словами, сьогодні позичальники Укрінбанку розраховуються за кредитами, що дозволяє здійснювати виплати за вкладами фізичних та юридичних осіб.

"Наша логіка така: основна сума тіла кредитів, що погашаються повинна погасити суму тіла депозитів. І ми працюємо так, щоб не проїдати платежі по кредитах. Тільки три великих позичальника повинні нам 1 млрд гривень. За рахунок цих коштів ми могли б повністю розрахуватися з усіма вкладниками 200+ тисяч гривень і з юрособами ", - повідомив Клименко.

За словами Володимира Клименка, в 2016 році Фонд гарантування вкладів фізосіб виплатив вкладникам в рамках гарантованої суми 200 тис гривень близько 1,8 млрд грн. "100 млн грн. Тимчасова адміністрація Фонду повернула. Тобто ми повинні Фонду 1,7 млрд грн. Це наші прямі зобов'язання", - зазначив Володимир Клименко.

Як раніше повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 жовтня опублікував рішення №826 / 4471/18, яким визнав протиправним і скасовує рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб від 15 лютого 2018 року щодо продовження терміну ліквідації Укрінбанку до 22 березня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Ми погасили дві третини зобов'язань перед вкладниками і продовжуємо виплачувати - власник "Укрінбанку" Клименко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі