четвер, 20 червня 2019 12:16

Мешканцям "хрущовок" пообіцяли нові квартири: подробиці

Мешканцям "хрущовок" пообіцяли нові квартири: подробиці
Жителів застарілого та аварійного житла переселятимуть у нові квартири з ремонтом. Фото: Економічна правда

Жителів "хрущовок" та аварійного житла не будуть переселяти з будинку, поки не побудують новий.

Про це йдеться у новому законопроекті Мінрегіону "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду", повідомила прес-служба міністерства.

"У новому законопроекті запровадили, що спочатку не зноситься будинок і люди змушені переїжджати кудись, а вже після цього будується нове житло. У першу чергу, треба побудувати новий будинок. Тоді відселяються люди і тільки потім зносяться старі об'єкти", - пояснив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За його словами, жителів переселятимуть до нових квартир із ремонтом. Також надаватимуть допомогу при переїзді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зносити чи ремонтувати: що робити з "хрущовками" в Україні

"Щороку в Україні зростає кількість застарілого житла і новий законопроєкт покликаний запустити механізм розв'язання цієї проблеми. Водночас закон, який існує сьогодні, неефективний і неадаптований до українських реалій", - наголосив Лев Парцхаладзе.

Новий законопроект незабаром передадуть на розгляд і погодження до органів виконавчої влади. Далі його розгляне Кабмін.

У травні Мінрегіонбуд розробив новий законопроект про реконструкцію застарілого житла, де пропонував відмовитися від старого правила про згоду всіх власників квартири з приводу знесення будинків.

Зараз ви читаєте новину «Мешканцям "хрущовок" пообіцяли нові квартири: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі