вівторок, 20 листопада 2012 11:06

Малий і середній бізнес стали ще більше потерпати від податків - експерт

Малий і середній бізнес стали ще більше потерпати від податків - експерт

В Україні посилився фіскальний тиск на малий та середній бізнес.

Про це заявив експерт Ради підприємців при Кабінеті міністрів Сергій Кравченко в ефірі Українського радіо.

"Податкова перед виборами гарно кричала про внесення змін до чинного законодавства щодо покращення умов, відмови від пільг для обраних підприємців. Але на сьогоднішній день все залишилось так як є. Тиск іде на середній та малий бізнес. Вже незрозуміло, де брати гроші, щоб сплатити податки. У невеличкому провінційному містечку підприємець, який торгує на базарі, має сплатити 460 гривень податку та інших соціальних внесків. Заробити він може 1,5-2 тисячі гривень", - сказав він.

За його словами, корупціонери користуються непрозорістю податкової системи України.

"Незрозуміло, як сплачувати податки, як закривати підприємство, як його відкривати. Приватного підприємця можна закривати протягом місяця або й року: один чиновник не працює, інший чиновник не працює, різні дні прийому. Тут і починається схема, коли від підприємців вимагають хабарі", - зазначив Кравченко.

Нагадаємо, голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов заявив, що збільшення податків має відбуватися після створення належних умов для ведення бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Малий і середній бізнес стали ще більше потерпати від податків - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі