понеділок, 15 квітня 2019 16:32

Майже долар: цибуля встановила новий рекорд

Майже долар: цибуля встановила новий рекорд
З початку сезону Україна імпортувала 61,5 тис. т цибулі. Фото: gryadka.com.ua

За вихідні цибуля рекордно подорожчала. У гурті кілограм вітчизяної продукції продають по 22-25 грн. У роздрібних магазинах треба віддати 26-28 грн/кг.

Ціни зросли через суттєве скорочення імпорту. Так, цього сезону цибулю завозили з Узбекистану, Казахстану та Азербайджану, щоб збити ціну на внутрішньому ринку. Сьогодні в країнах запасів експортної цибулі майже не залишилося, передає info.shuvar.

Так, у березні Україна закупила 11,8 тис. т цибулі, свідчать дані Держстату. Це вдвічі менше, ніж було у лютому. Від початку сезону Україна імпортувала 61,5 тис. т цибулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися ціни у березні

Крім того, у лютому на ринку "Шувар" продали 3,5 тис. т цибулі. У березні — 1,9 тис. т. Водночас навіть такий обсяг є рекордним показником за останні 5 років.

За словами продавців, українців не відлякує висока ціна. Вони активно купують цибулю.

Торік в аналогічний період цибуля коштувала 6,57 грн/кг. Сьогодні ціна зросла до 26-28 грн/кг. Навіть у сусідній Польщі цибуля коштує дешевше. Водночас там цьогоріч зафіксували рекордно високі ціни і поганий врожай овочів борщового набору.

Зараз ви читаєте новину «Майже долар: цибуля встановила новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі