понеділок, 15 червня 2020 21:10

Львів'янин пояснив, як заробити на перепелиній фермі під час карантину
5

Назар Фомін відкрив перепелину ферму в селі Стрілків Стрийського району Львівської області.
Фото: надане Назаром Фоміним
Лоток яєць у 20 шт коштує 25-30 грн.
Копчених перепелів продає по 300 грн/кг.
Фермер вирощує 20 000 перепелів.
Лоток яєць у 20 шт коштує 25-30 грн.

Назар Фомін відкрив перепелину ферму в селі Стрілків Стрийського району Львівської області. Продає свіже м'ясо та яйця птиці під брендом "Файний вуйко".

"Вирощувати перепелів почав у 2016-му в домашніх умовах. Зіткнувся з проблемою неякісних кормів. У 2018-му, коли дослідив ринок, викупив дві діючі ферми. Сьогодні у виробника кормів є одним з найбільших замовників. Тому можу контролювати рецептуру та якість продукції, яку купую", - розповів Gazeta.ua Назар Фомін.

Раніше фермер працював фінансистом. Далі пішов служити в АТО.

"Мав важкий перехід від військового до цивільного життя через психологічний стан. Тоді й вирішив заощаджені кошти вкласти у власну справу. Весною 2016-го з дружиною на базарі відкрили невеликий магазин з продажу кормів для тварин, який довелося закрити зі збитками. Після цього наважився взятися за перепелину ферму. Щоб відкрити бізнес, немає конкретної необхідної суми. Все залежить від того, що плануєте. Я починав з двох кліток - це 300 перепелів. У день щонайменше 200 яєць. Коли розширив обсяги до 5000 голів, довелося наймати людей на роботу. Дня не вистачало, щоб самому доглядати за птицею та організовувати доставку товару. Якщо хочеш заробляти, то треба мати більші обороти. Зараз маю 20 000 перепелів", - пояснює фермер.

Клієнтам продає два варіанти свіжого охолодженого м'яса перепелів. Це бульйонний набір по 130 грн/кг. Для дітей купують м'ясо молодої птиці віком до двох місяців по 150 грн/кг. Копчених перепелів продає по 300 грн/кг. Лоток яєць у 20 шт коштує 25-30 грн. За 85-90 грн незабаром можна буде придбати тушонку.

"Співпрацюємо з дистриб'юторами. Наприклад, через торгову роздрібну мережу в Івано-Франківській області щомісяця збуваю 1-1,5 тонни м'яса. Це 7000 перепілок під забій. У Трускавці та Моршині постачаємо продукцію у найбільші п'ятизіркові санаторії. Маємо невеликі роздрібні магазини у Львові, Стрию, Франківську. З гуртовим базаром у Львові перестав співпрацювати, коли юридично оформив бізнес. Не готовий отримувати за продукцію менше її собівартості. А підготовка документів та сплата податків - це додаткові витрати. Плануємо викупити перепелину ферму у Львові", - говорить Фомін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермер розповів, як заробляє 2 тисячі гривень щодня

Каже, що під час карантину втратили 40-50% від загального збуту через закриття кафе та ресторанів. Тому довелося шукати нових клієнтів.

"Вирішили зосередитися на цільовій аудиторії – молодих мамах. Запустили рекламу, де протиставили м'ясо перепелів не курці чи індику. Його користь порівняли з м'ясом кроля. Саме його часто дають на прикорм дітям як дієтичне та корисне. За 10 днів реклами з тижня до тижня маємо приріст продажів населенню на рівні 45%", - пояснює фермер.

Фермер з міста Бурштин на Івано-Франківщині Ігор Філіпенко відкрив першу в Україні ферму з розведення півнів - каплунів. Вони, на відміну від звичайних, ростуть більшими, мають солодкувате м'ясо і дуже цінуються рестораторами.

Зараз ви читаєте новину «Львів'янин пояснив, як заробити на перепелиній фермі під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі