пʼятниця, 11 лютого 2022 11:59

Найкращих експертів залучать до оновлення курсу шкільної інформатики

Найкращих експертів залучать до оновлення курсу шкільної інформатики
1 вересня 2022 року в 50 школах стартує пілотний проєкт інформатики. Фото: nus.org.ua

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти й науки України разом із проєктом EU4DigitalUA презентували проєкт оновлення змісту, освітніх ресурсів і підходів до вивчення інформатики в школах.

Пілотний проєкт стартує 1 вересня 2022 року, повідомляє Мінцифри.

Проєкт передбачає залучення найкращих українських і європейських експертів, представників ІТ-кластерів і ІТ-асоціацій України, які вже готові надати технологічну експертизу для ефективного впровадження новітніх цифрових технологій у викладання, навчання та оцінювання учнів, а також створення нового контенту для шкільного предмета інформатики в 1-11 класах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викладач інформатики п'ятий рік перебуває в катівнях окупантів

Оновлення змісту та освітніх ресурсів предмета інформатики є частиною великої реформи IT-освіти України.

1 вересня 2022-го розпочнеться пілотування проєкту в 50 закладах загальної середньої освіти. А з 1 вересня 2023 року оновлений зміст інформатики для закладів загальної середньої освіти реалізовуватимуть на загальнодержавному рівні.

"Один із наших головних проєктів у рамках реформи IT-освіти - оновлення шкільного курсу з інформатики. У закладах освіти застаріле програмне забезпечення, бракує вчителів з ІТ-освітою, предмет викладають учителі інших дисциплін. Це не ті уроки інформатики, які допоможуть дітям знайти себе в новому цифровому світі. Упевнений, що оновлені уроки з інформатики стануть тим першим базисом, який допоможе дітям потім легко знайти себе в IT-спеціальностях", переконаний віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Петиція до президента про скасування цього року Державної підсумкової атестації для учнів четвертого, дев'ятого та 11 класів набрала обов'язкові для розгляду 25 тис.підписів.
"У зв'язку з епідемією коронавірусу та запровадженням дистанційного навчання в областях, які перебувають у червоних зонах, пропоную скасувати Державну підсумкову атестацію для учнів четверних, дев'ятих та 11 класів у зв'язку з нееквівалентною кількістю часу для опрацювання та засвоєння програми учнями на онлайн-навчанні в порівнянні до очної форми навчання в школі", - ідеться в петиції.

Зараз ви читаєте новину «Найкращих експертів залучать до оновлення курсу шкільної інформатики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі