субота, 14 березня 2020 10:00

"Лизни, булькни в молоко і з'їж": популярне печиво святкує день народження

"Лизни, булькни в молоко і з'їж": популярне печиво святкує день народження
Торік у світі печива Oreo продали на $3,1 млрд. Фото: zakaz.ua

108 років тому з'явилося печиво Oreo. Торгову марку зареєстрували 14 березня 1912 року.

Бренд Oreo належить корпорації Mondelēz International. Також компанія виготовляє таку продукцію: Belvita, Milka, Toblerone, Halls, Sour Patch Kids, Trident.

Торік у світі печива Oreo продали на $3,1 млрд. Щороку вдається реалізувати майже 34 млрд одиниць. Щодня купують близько 92 млн шт. З 1912-го вдалося розпродати приблизно 500 млрд одиниць печива.

Відомий рекламний слоган - "Покрути, лизни, булькни в молоко" ("twist, lick, dunk") з'явився у Великобританії 2008-го. Рекламна компанія коштувала понад $5,8 млн.

Головний офіс ПАТ "Монделіс Україна" розташований у Києві. Українське підприємство входить у групу компаній Mondelēz International. На ринку представлено брендами "Корона", Milka, "Барні", Oreo, Tuc, Belvita, "Люкс", Dirol, Halls, Picnic. У команді "Монделіс Україна" понад 1800 працівників. Компанія є одним із найкращих роботодавців країни, за щорічними результатами опитування Ernst&Young.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десерт створили випадково

В Україні печиво Oreo випускають на фабриці у Тростянці Сумської області. 200-грамова упаковка Oreo коштує від 35 грн. Популярні також шоколадки, тістечка та морозиво зі смаком Oreo.

30 січня 2020 року о 16:30 за київським часом 5066 співробітників Mondelēz International у 32 країнах світу одночасно покрутили, лизнули та вмокнули в молоко печиво Oreo. Це зафіксували у Книзі рекордів Гіннеса. В Україні участь в акції взяли 165 співробітників компанії.

Зараз ви читаєте новину «"Лизни, булькни в молоко і з'їж": популярне печиво святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі