вівторок, 25 лютого 2014 17:17

Лікарі у Німеччині отримують у кілька десятків вищі зарплати, ніж їхні українські колеги

Лікарі у Німеччині отримують у кілька десятків вищі зарплати, ніж  їхні українські колеги
Фото: knowhowmed.com.ua

Лікарі у Німеччині отримують у кілька десятків вищі зарплати, ніж їхні українські колеги.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів хірург Олександр Гусліц. Він 5 років працює у німецькій клінці.

"Зарплата лікаря у Німеччині залежить від його кваліфікації. У перший рік інтернатури лікар отримує 3530 євро. З кожним роком платня стає все вищою. Заступник завідувача відділенням за місяць заробляє 8 тисяч євро. Чергування йому оплачують додатково. Але на руки лікарі отримують менше. Бо із цих сум ще вираховують податки. Їх розмір залежить від багатьох чинників: чи одружена людина, чи має дітей",- сказав Гусліц.

Каже, профспілки лікарів постійно ведуть переговори про збільшення цих ставок.

До Німеччини Гусліц переїхав 2007 року.

"Коли закінчив навчання, в Україні був надлишок лікарів. В ті часи треба було дати хабар, щоб влаштуватися на роботу. Я вирішив цього не робити. Полетів у Німеччину. Там здав мовний тест і професійний на підтвердження диплому. Мене зразу ж взяли на роботу. Хабарів нікому не давав. Якби зробив це, то в кращому разі мене б вигнали, а в гіршому - засудили б", - згадав Гусліц.

Зазначає, що зараз у Німеччині спростили умови для в'їзду і отримання прав на роботу для спеціалістів.

"Знаю багатьох лікарів, які вчилися в Україні, а тепер працюють в Німеччині. Там вони навчаються європейській медицині і заробляють гарні гроші. Та думаю, врешті вони таки повернуться в Україну", - додав Гусліц.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі у Німеччині отримують у кілька десятків вищі зарплати, ніж їхні українські колеги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі