понеділок, 28 березня 2011 09:42

Курс євро почав падати після виборів у Німеччині

Курс євро почав падати після виборів у Німеччині

Євро дешевшає під час торгів у понеділок відносно долара США другу сесію поспіль після того, як Християнсько-Демократичний союз (ХДС) зазнав нищівної поразки на виборах у південно-західних землях ФРН, що традиційно виступали в його підтримку.

Вартість ієни знижується в парах з усіма основними валютами світу, оскільки ознаки відновлення світової економіки підживлюють апетит до більш ризикованих інвестицій. Зокрема, цього тижня інвестори очікують позитивних статданих про роздрібні продажі в США і Франції, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро подешевшав до 7:30 за київським часом до $ 1,4054 з $ 1,4088 за підсумками сесії 25 березня, коли падіння становило 0,6%. У парі з японською нацвалютою євро подорожчав до цього часу з 114,60 до 114,91 ієни.

Курс ієни опустився до 81,74 за долар до 7:30 за київським часом проти 81,34 за підсумками попереднього тижня.

Землю Баден-Вюртемберг вважали "цитаделлю ХДС". Партія канцлера Ангели Меркель беззмінно керувала цим регіоном протягом майже 60 років. Проте на останніх виборах більшість отримали "зелені" та соціал-демократи (47,3%), у той час як за ХДС, за попередніми даними, проголосували 38%. Друга з партій правлячої коаліції - Вільні демократи - отримала лише 5,3% голосів, насилу подолавши 5%-ний бар'єр.

"Зелені" отримали рекордну підтримку у своїй історії, оскільки рейтинги партії виросли після аварії на японській АЕС на тлі непопулярної політики Меркель щодо "мирного атома".

У другій із земель Німеччини, де в неділю також проходили вибори, - Рейнланд-Пфальці - соціал-демократи зберегли лідерство, набравши 45,6% голосів, у той час як ХДС отримала 32,8%.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро почав падати після виборів у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі