вівторок, 08 листопада 2011 10:57

Курс долара підніметься щонайбільше до 9 гривень - експерт

Курс долара підніметься щонайбільше до 9 гривень - експерт

Регуляція купівлі іноземної валюти є зайвою.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив виконавчий директор консалтингової компанії "Кейс-Україна" Дмитро Боярчук.

"Зараз в Україні понад 50% імпортованої продукції, тому основними покупцями іноземної валюти є підприємства-імпортери, які розраховуються за товари іноземною валютою. І для імпортерів неважливо, купівля валюти буде здійснюватися із паспортом чи без нього, вони все одно купуватимуть її, бо потрібно розраховуватися із виробниками цього товару. Населення купує лише третину іноземної валюти, ця категорія не є вирішальною, населення може лише посилювати чи підвищувати попит на іноземну валюту", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь перейняла досвід України: Там теж обмінюватимуть валюту з паспортом

За його словами, ло кінця року американський долар може подорожчати до 9 грн.

"Це у крайньому випадку, адже попит на іноземну валюту із боку підприємств-імпортерів постійно зростає, а експорт в Україні на низькому рівні, виробництво - теж, як результат виникає дефіцит іноземної валюти, а отже, вона дорожчає. 2011 та 2010 роки для української економіки є стабільними. Однак після 2012 року, коли потрібно буде віддавати борги МВФ, а приватизовувати вже не буде чого, продавати - теж, курс долара може підскочити більше 12 гривень", - зазначив Боярчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов дозволив продавати валюту до 150 тисяч гривень без ксерокса

Нагадаємо, на сайті Нацбанку оприлюднили постанову, яка регламентує нові правила купівлі та продажу валюти. Процедуру спрощено - тепер для купівлі фізичними особами іноземної валюти потрібно надати для копіювання паспорт громадянина України або іноземний паспорт, для продажу банкові іноземної валюти достатньо показати будь-яке посвідчення особи. Копій не робитимуть.

Зараз ви читаєте новину «Курс долара підніметься щонайбільше до 9 гривень - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі