понеділок, 31 жовтня 2022 19:45

Хто допомогає Україні відновлюватися після ударів РФ: перелік країн

Хто допомогає Україні відновлюватися після ударів РФ: перелік країн
Українські партнери працюють з партнерами щодо відновлення інфраструктури. Фото: eastnews.ua

Домовленості щодо відновлення інфраструктури України уклали вже з 12 країнами.

Українські дипломати постійно тримають контакт з партнерами з цього питання на основі списків потреб від профільних відомств. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз опрацьовують запити безпосередньо з компаніями-виробниками енергетичного обладнання Франції, Німеччини, Бельгії, Швеції, КНР та інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили по цивільних буксирах – є жертви

"Ми вже домовилися про постачання обладнання від урядів і компаній 12 країн: Ізраїлю, Іспанії, Італії, Литви, Німеччини, Північної Македонії, Польщі, Республіки Корея, Словаччини, Словенії, Фінляндії та Франції. Загалом йдеться про 954 одиниці енергетичного обладнання. Перші партії допомоги вже в Україні, решта очікується найближчим часом. Ми продовжуємо працювати над збільшенням кола партнерів і обсягів підтримки", - розповів Кулеба.

Україна отримує генератори різних типів, автоматичні перемикачі, теплові гармати та інше.

"Ми не дозволимо російському терору зламати ані нас, ані наших партнерів. Ми вдячні кожному партнеру та кожній компанії, які відгукнулася на наш терміновий запит", – додав міністр.

Уранці 31 жовтня російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Прильоти підтвердили у низці областей. У Києві без світла лишилися сотні тисяч квартир. Повітряна тривога поширилася по всій території України, крім Криму. Інформація про постраждалих з регіонів поки що не надходила.

Били окупанти по об'єктах енергетичної інфраструктури з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Випустили понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська у Ростовській області Росії. 44 крилаті ракети знищила наша ППО, повідомили в Повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «Хто допомогає Україні відновлюватися після ударів РФ: перелік країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі