пʼятниця, 08 квітня 2011 13:53

КРУ: Повінь на Західній Україні ліквідовували з порушеннями на 410 млн грн

КРУ: Повінь на Західній Україні ліквідовували з порушеннями на 410 млн грн

За результатами проведених Державною контрольно-ревізійною службою перевірок законності використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені на Західній Україні, яка сталася у липні 2008 року, виявлено фінансових порушень на загальну суму понад 410 млн грн.

В тому числі порушень, що призвели до збитків, - на суму 209 млн грн.

Про це повідомив заступник голови КРУ Денис Красніков на брифінгу в Києві.

"Із загальної суми встановлених порушень усунуто на суму понад 179 млн грн, в тому числі порушень, що призвели до втрат, - на суму 46 млн грн", - додав він.

За його словами, КРУ зафіксувало численні порушення під час нарахування та виплати соціальної допомоги постраждалим сім'ям.

"Ці порушення призвели до збитків на суму 34,01 млн грн. На жаль, включали в реєстр для виплати допомоги без наявності актів обстеження господарств, складали акти обстеження квартир, які не постраждали від повеней - там квартири знаходились на другому або третьому поверсі багатоповерхівок. Було також неправильне встановлення категорії постраждалості. Завищували розмір пошкодженої земельної ділянки. Призначали допомогу двом і більше громадянам одночасно зо однією адресою проживання. Через це відбувалася подвійна оплата допомоги. Таких правопорушень усунуто на суму 5,5 млн грн", - сказав Красніков.

Зараз ви читаєте новину «КРУ: Повінь на Західній Україні ліквідовували з порушеннями на 410 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі