середа, 26 березня 2014 17:01

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Крим обвалить економіку Росії - Світовий банк

Крим обвалить економіку Росії - Світовий банк
Кримська криза: економіка Росії обвалиться. Фото: glob-news.com

Світовий банк прогнозує, що ВВП Росії цього року впаде на 1,8% у разі найгіршого сценарію подій в Криму. Ще минулого року російська економіка зросла на 1,3%.

"Сценарій невеликого ризику передбачає обмежений короткостроковий ефект Кримської кризи й передбачає 1,1% зростання в 2014 році й 1,3% - у 2015 році. Сценарій високого ризику передбачає серйозніший вплив на економіку та інвестиції, якщо геополітична ситуація погіршиться, що призведе до скорочення ВВП на 1,8% у 2014 році і на 2,1% - у 2015 році", - цитує аналітику Світового банку "УНІАН".

Також зазначається, що останні події в Криму призвели до того, що слабка довіра перетворилася на кризу довіри, й чіткіше показали економічну слабкість такої моделі зростання.

СБ також вважає, що відтік капіталу з Росії в 2014 році може сягнути $85 млрд через Кримську кризу.

Нагадаємо, після початку анексії Криму російські компаній втратили в капіталізації 2 трлн руб. через падіння акцій. Зараз на російських біржах, навпаки, почалося їх підвищення.

Зараз ви читаєте новину «Крим обвалить економіку Росії - Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі