понеділок, 09 листопада 2015 17:14

Кожен десятий росіян готовий до протесту через економічні проблеми

Кожен десятий росіян готовий до протесту через економічні проблеми
Фото: krymr.com

У масових виступах проти падіння рівня життя, на захист своїх прав готові взяти участь 11% росіян.

Участь у подібних заходах вважають малоймовірною 77% громадян РФ, показало опитування "Левада-центру".

Частка росіян, які вважають акції з економічними вимогами можливими, знизилася до 18% з 24% в грудні. Особисто взяти участь в акціях готові лише 11% респондентів (у грудні – 14%), а переважна більшість на такі заходи не піде (83% проти 78% у грудні).

За даними опитування, частка респондентів, які вважають політичні акції протесту вірогідними, з кінця минулого року зменшилася з 16 до 14%. Малоймовірними їх називає 81% росіян (77% у грудні). Готові взяти участь в акціях з політичними вимогами 8% росіян (9% у грудні). 85% респондентів на такі демонстрації і мітинги виходити не збираються (84% у грудні).

Третина учасників опитування (30%) заявили про неефективність страйків - вважають, що ними "нічого не добитися". 28% визнали цю форму протесту крайнім заходом, "в нинішніх умовах її буває неможливо уникнути".

Нормальним засобом вирішення проблем страйк назвали 16% респондентів, ще 7% упевнені, що така акція – єдиний спосіб задоволення вимог, 12% вважають їх неприпустимими.

В цілому, з'ясували соціологи, політика цікавить 37% росіян, 60% не концентруються на ній свою увагу.

Опитування проведели 23-26 жовтня серед 1600 осіб у 134 населених пунктах 46 регіонів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кожен десятий росіян готовий до протесту через економічні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі