понеділок, 16 березня 2020 08:30

Коронавірус потягне подорожчання продуктів в Україні

Коронавірус потягне подорожчання продуктів в Україні
Через коронавирус в Україні подорожчають продукти. Фото: konkurent.in.ua

Через коронавирус в Україні подорожчають продукти.

Коронавірус вже впливає на економічну діяльність і бізнес в Україні. Припинилася співпраця з Китаєм, на черзі Європа. Це призведе до того, що багато людей втратять роботу. Велика частина дрібного і середнього бізнесу просто закриється, вважає Катерина Звєрєва, директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації.

Варто очікувати, що почнуть дорожчати імпортні товари, а також імпортні комплектуючі, які використовуються у виробництві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта стрімко дешевшає: як коронавірус впливає на ціну

"На тлі зниження доходів населення впаде попит на товари не першої необхідності. Це стосується і продуктів харчування. Наприклад, екзотичних овочів, фруктів, горіхів і ягід. Банан завжди можна замінити вітчизняним яблуком - попит на вітчизняну продукцію, швидше за все зросте, що вплине на підвищення цін на українську продукцію на внутрішньому ринку. Якщо доходи споживачів впадуть, то попит на традиційні продукти '' борщового набору зросте ", - розповіла Катерина Звєрєва, передає сайт "Сегодня".

У той же час при самому позитивному сценарії розвитку подій, на світовому ринку українська продукція стане більш конкурентоспроможною, вважає експерт.

Пандемія коронавірусу спричинить в економіках США та країн Європи глибоку рецесію, яка відчуватиметься вже влітку, прогнозує фінансовий холдинг JPMorgan.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус потягне подорожчання продуктів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі