понеділок, 27 листопада 2017 16:53

Користувачів Windows попередили про новий "банківський" вірус

Користувачів Windows попередили про новий "банківський" вірус
Під загрозу вірусу потрапили Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome і Mozilla Firefox. Фото: azernews.az

Інтернет атакувала нова шкідлива програма, яка розкрадає кошти з банківських рахунків.

Вірус належить до сімейства Trojan.Gozi, представники якого вже досить довго "гуляють" просторами мережі, інформує "Сегодня".

Шкідлива програма Trojan.Gozi.64 атакує комп'ютери під управлінням операційних систем Windows.

Особливістю вірусу є те, що він складається з окремих завантажуваних плагінів. Модулі завантажуються з керуючого сервера особливою бібліотекою-завантажувачем. При цьому протокол обміну даними використовує шифрування. Таким чином, шкідлива програма отримує плагіни для браузерів, щоб виконати веб-інжекти, конфігурація яких визначається цілями зловмисників.

Під загрозу вірусу потрапили Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome і Mozilla Firefox.

Експерти зауважують, що Trojan.Gozi.64 може вбудовувати у популярні користувачем веб-сторінки довільний вміст. Наприклад, підроблені форми авторизації на банківських сайтах і в системах банк-клієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше половини російськомовних користувачів Twitter є ботами

Через те, що внесення змін до веб-сторінок відбувається безпосередньо на зараженому комп'ютері, вказівник на ресурс у адресному рядку браузера залишається коректним. Тому це часто вводить користувача в оману.

Вірус дозволяє кіберзлочинцям красти банківські дані та фіксувати натискання клавіш, що в подальшому дає можливість зняти кошти жертви.

24 листопада виявили вірус шифрувальник Scarab. Фахівці з кібербезпеки встановили, що з використанням "Necurs" було відправлено понад 12,5 млн електронних листів, в яких містилися файли з новою версією Scarab ransomware. Електронні листи, в яких містився Scarab, були замасковані під архіви з відсканованими зображеннями.

Зараз ви читаєте новину «Користувачів Windows попередили про новий "банківський" вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі