субота, 02 квітня 2011 17:53

Контролюючі функції соцфондів можуть перейти до податкової - Тігіпко

Контролюючі функції соцфондів можуть перейти до податкової - Тігіпко

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що уряд може розширити повноваження Податкової адміністрації.

Зокрема, Тігіпко не виключає можливість передання податковій контролюючих функцій соціальних фондів.

"Я бачу, що фонди самі по собі, як організації, які інвестують та використовують ці кошти, можуть залишитися, але не обов'язково їм збирати та контролювати це. У нас достатньо багато контролерів", - сказав Тігіпко.

"Можливо, перейти на систему, коли цим буде виключно займатися податкова адміністрація, і тоді ми зможемо скоротити тих контролерів, які можуть бути у пенсійному та інших фондах, а це зменшення адміністрування. Тоді людям більше дістанеться", - зазначив Тігіпко.

Нагадаємо, з першого січня замість чотирьох платежів до Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності та від нещасного випадку, громадяни роблять один внесок у Пенсійний фонд. Іншим соціальним структурам, аби отримати гроші для виплат, необхідно надсилати до Пенсійного фонду заявки на потрібну суму, підкріплені розрахунками.

Чиновники пояснюють, що така схема виправдана. Адже частка виплат трьох фондів значно менша за виплати Пенсійного.

 

Зараз ви читаєте новину «Контролюючі функції соцфондів можуть перейти до податкової - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі