вівторок, 09 липня 2013 17:31

Комуністи не зможуть повернути Криворіжсталь державі - ФДМ

Комуністи не зможуть повернути Криворіжсталь державі - ФДМ
Олександр Рябченко вважає, що націоналізації Криворіжсталі не буде. Фото: ipress.ua

Ініціатива Комуністичної партії України (КПУ) націоналізувати "Криворіжсталь" не буде реалізована.

Таку думку висловив глава Фонду державного майна (ФДМ) Олександ Рябченко в ефірі Українського радіо.

"Те, що подали депутати, це їхнє право. Я ніколи депутатів не засуджую ... Комуністична партія вважає, що великі підприємства мають бути у власності держави. Це їхнє право, вони це проголошують. Чи буде законопроект прийнятий? Думаю, що ні. Бо інші політичні сили мають інше бачення стосовно великих підприємств, особливо приватизованих, в тому числі Криворіжсталі. Думаю, що націоналізації Криворіжсталі не буде але дискусія у парламенті буде обов'язково", - сказав Рябченко.

Нагадаємо, народні депутати від фракції КПУ Петро Симоненко та Сергій Баландін зареєстрували 21 червня у Верховній Раді законопроект №2381а про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу Публічного акціонерного товариства "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн. Після цього меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Зараз ви читаєте новину «Комуністи не зможуть повернути Криворіжсталь державі - ФДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі