пʼятниця, 27 листопада 2020 21:10

Кому пропонують роботу і найвищі зарплати: інфографіка

У серпні-жовтні промисловому ринку не вистачало швачок та зварників.

Найбільші зарплати на виробництві — в Одеській області, а найширший вибір вакансій — на Київщині, йдеться в аналітиці OLX Робота.

Карантинні обмеження змінили ринок праці. За результатами опитування OLX серед власників малого та середнього бізнесу у вересні, 54% роботодавців перевели свої бізнеси на віддалену або частково віддалену зайнятість. Але на галузь виробництва це майже не вплинуло. Навіть під час локдауну заводи та фабрики працювали, а на спеціалістів робітничих спеціальностей існує стабільний попит.

У серпні-жовтні найбільше були затребуваня швачки — працедавці розмістили 732 вакансії з їх пошуку. Багато роботи є і для зварників — їх шукали у 267 оголошеннях. Потрібні були оператори виробництва - 256 оголошень, та різнороби - 229 оголошень. Не вистачає і спеціалістів зі збирання меблів — 208 вакансій.

Найбільший заробіток на виробництві пропонують обвалювальникам - 18 тис. грн/міс. В середньому на 500 гривень менше платять чоботарям. Менеджери з продажів та конструктори можуть претендувати на оплату 16 тис. грн. Збиральникам меблів готові платити приблизно 15 тис. грн на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці зрозуміли, що компаній багато, а життя - одне": як змінився ринок праці

Найбільший інтерес до виробничих вакансій працівники проявляють у регіонах, де є міста-мільйонники. Наприклад, найактивніше відгукуються на пропозиції у Київській області – майже 4 380 відгуків. У Дніпропетровській і Харківській областях теж активно шукають роботу на виробництві - 2 900 та 2 700 відгуків відповідно.

Рівень зарплат на виробництві відрізняється у різних регіонах. Найбільші середні оклади пропонують у таких областях:

- Одеська — 15 тис. грн;

- Київська — 14 тис. грн;

- Хмельницька — 12,5 тис. грн;

- Івано-Франківська — 12,5 тис. грн;

- Харківська — 12 тис. грн.

Автор: OLX
  Найбільший заробіток на виробництві пропонують обвалювальникам
Найбільший заробіток на виробництві пропонують обвалювальникам

"За даними Держстату, у жовтні 2020 року обсяги промислового виробництва в країні скоротилися на 3,9% порівняно з аналогічним місяцем минулого року, а порівняно з вереснем 2020 – зросли на 5,8%. Якщо говорити про скорочення у галузях, найменше воно торкнулося виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 7,6%, а також виробництва харчових продуктів, напоїв – на 2,7%. У той же час зросли обсяги виробництва м'яса. Все це обумовлює високий попит на обвалювальників та швачок в країні", — коментує керівник напряму OLX Робота в Україні Марія Абдулліна.

У сфері послуг затребуваність автоінструкторів у порівнянні з минулим роком зросла найбільше - на 45%. Це пояснюється тим, що багато українців побоюються введення жорсткого карантину та обмеження роботи громадського транспорту, тому вчаться водити машину завчасно.

Зараз ви читаєте новину «Кому пропонують роботу і найвищі зарплати: інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі