середа, 03 березня 2021 13:01

Кому не підвищать пенсії в березні: 3,1 млн пенсіонерів залишаться без індексації

Кому не підвищать пенсії в березні: 3,1 млн пенсіонерів залишаться без індексації
Без підвищення пенсій залишаться 3,1 млн пенсіонерів. Фото: pexels.com

З 1 березня в Україні стартувала індексація пенсій. Вона передбачає підвищення тільки трудових пенсій.

Трудові пенсії призначаються в зв'язку з досягненням пенсійного віку, а також по інвалідності і у зв'язку з втратою годувальника. Таких пенсіонерів налічується близько 8 млн або 72% від загального числа, пише "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, у якому регіоні України найвищі пенсії

Без підвищення пенсій залишаться 3,1 млн пенсіонерів або 28%. Доплату не отримають всі, кому пенсія призначена за спецзакони: депутати, держслужбовці, військові, вчені, а також 2 категорії трудових пенсіонерів: ті, кому пенсія була призначена в 2019-2021 роках, і пенсіонери, що працюють. Останнім перерахують пенсії з 1 квітня 2021 року при наявності 24 місяців стажу за 2 останні роки і більше.

На підвищену виплату не можуть розраховувати ті, кому пенсія була збільшена з 1 січня 2021 року до 40% мінімальної зарплати, якщо індексація виявиться менше, ніж сума доплати до 2,4 тис. грн, та ті, у кого пенсія максимальна. На сьогодні це 10 мінімальних пенсій або 17 690 грн.

В Україні автоматично проіндексували пенсії на 11%. Середній розмір доплати становитиме 308 грн, а мінімальний - 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кому не підвищать пенсії в березні: 3,1 млн пенсіонерів залишаться без індексації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі