четвер, 13 лютого 2020 16:28

Коломойський відкрив компанії з виробництва зброї і боєприпасів

Коломойський відкрив компанії з виробництва зброї і боєприпасів
Компанії відкрили у двох областях України. Фото: УНІАН

Олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов відкрили на Прикарпатті дві компанії з виробництва зброї і боєприпасів.

Обоє - серед кінцевих власників фірм "Таргет-М" і "Рокіт-М", зареєстрованих 29 січня 2020 року. Основний вид діяльності фірм - виробництво зброї та боєприпасів, пише "Економічна правда".

"Таргет-М" зареєстроване в Дрогобичі Львівської області, на вул. Бориславській, 82. Там, де і "НПК-Галичина" Коломойського.

"Рокіт-М" - у місті Надвірна Івано-Франківської обл., на вул. Майданській, 5. За цією ж адресою зареєстровано "Нафтохімік Прикарпаття", серед кінцевих бенефіціарів якого - Коломойський і Боголюбов.

Серед засновників компанії "Рокіт-М" - фірма, зареєстрована у США "Грей Фокс Інтернешнл ЛЛС" (Флорида, внесок у статутний фонд - 1 тис. грн) та "Нафтохімік Прикарпаття" (внесок - 9 тис. грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Washington Post написав статтю про Зеленського та олігархів

Контролерами двох підприємств, крім Боголюбова і Коломойського, є: Олексій Буйніс (Київ), Світлана Делі (Ізраїль), Юрій Кіперман (Козин, Київська область), Корф Мордехай Юда (Маямі-Біч, США), Євген Кричевський (Київ), Лейбер Уріел Цві (Маямі-Біч, США), Захар Палиця (Женева, Швейцарія), Оксана Палиця (Шене-Бугеріс, Швейцарія), Дмитро Потішман (Натанія, Ізраїль).

Мордехай Корф та Уріель Цві Лейбер разом із Коломойським і Боголюбовим є співвідповідачами у справі за позовом державного Приватбанку в Канцлерському суді штату Делавер (США) за звинуваченням у відмиванні і привласненні $622,8 млн, які належали вкладникам Приватбанку в Україні.

Серед видів діяльності "Рокіт-М" і "Таргет-М" - виробництво зброї та боєприпасів (основний), діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами, обслуговування систем безпеки.

Ігор Коломойський посідає четверте місце в рейтингу найбагатших людей в Україні. Його статки оцінюють в $1,480 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський відкрив компанії з виробництва зброї і боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі