вівторок, 23 лютого 2021 12:31

Колишнім топменеджерам Приватбанку вручили підозри

Колишнім топменеджерам Приватбанку вручили підозри
Повідомлено про підозру й колишньому заступнику голови правління ПриватБанку. Фото: nabu.gov.ua

НАБУ оголосило підозру колишнім топменеджерам державного Приватбанку у розкраданні 136 млн грн. Серед підозрюваних ексголова правління Олександр Дубілет та колишня керівниця одного з підрозділів Приватбанку, яка одночасно обіймала посаду заступниці голови правління у пов'язаній страховій компанії Олена Бичихіна.

Повідомили про підозру й колишньому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценко, який у понеділок намагався втекти до Австрії, повідомляє пресслужба НАБУ.

"У грудні 2016 року ці топменеджери, усвідомлюючи, що Приватбанк найближчим часом буде націоналізований, здійснили розтрату коштів фінустанови. Вони незаконно нараховували та виплачували по депозитним угодам повʼязаної з банком компанії додаткову винагороду - індексовану комісію у зв'язку із ростом курсу гривні до долара США", - йдеться у повідомленні.

Нарахування та виплата винагороди не були передбачені та порушували вимоги закону "Про банки та банківську діяльність", який забороняє банкам включати до угод з пов'язаними із банком особами умови, що не є ринковими. Для прикриття розтрати коштів ексвисокопосадовці вирішили надати цим банківським операціям вигляду законних, посилаючись на начебто заздалегідь погоджене рішення кредитного комітету банку від 2014 року, яке насправді підробили заднім числом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коломойського конфіскували елітну нерухомість

Учора фігурант справи Приватбанку намагався втекти до Відня, аби уникнути відповідальності. Інформацію про ймовірне затримання отримав з Офіса генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «Колишнім топменеджерам Приватбанку вручили підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі