середа, 28 жовтня 2015 09:00

Колишні комбінати Фірташа вже заробили для держави понад 400 млн

Колишні комбінати Фірташа вже заробили для держави понад 400 млн
Фото: businessua.com

Прибуток державного підприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) лише за 9 місяців 2015 року перевищив 414 млн. грн. У державну скарбницю від нього надійшло понад 270 млн. податків та зборів.

Це підприємство було створено рішенням уряду і зараз управляє Вільногірським гірничо-металургійним комбінатом та Іршанським гірничо-збагачувальним комбінатом.

Минулого року Кабмін Яценюка повернув під контроль держави ці два стратегічних титанових підприємства. Раніше їх контролював олігарх Дмитро Фірташ, який сплачував за це державі символічні кошти - трохи більше 30 млн. грн. на рік.

"Хоча компанії вдалося отримати позитивну динаміку виробництва та продажу продукції, вона значно відстає від можливих обсягів виробництва та реалізації", - повідомив перший заступник генерального директора ОГХК Олександр Гладушко.

За його словами, держкомпанія накопичила на складах продукції ще на 310 млн. грн., але відчуваються труднощі зі збутом через поглиблення кризи на світових ринках.

Зараз ви читаєте новину «Колишні комбінати Фірташа вже заробили для держави понад 400 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі