середа, 11 липня 2018 21:11

Коли краще просити підвищення зарплати

Коли краще просити підвищення зарплати
Роботодавці періодично ініціюють збільшення заробітної плати своїм працівникам. Щоправда іноді варто попросити про більшу зарплату самостійно. Фото: 5 канал

В Україні востаннє мінімальна зарплата зросла 1 січня 2018 року. Виплати збільшили на 16,3% - з 3200 до 3723 грн. Попереднє підвищення з 1600 до 3200 грн відбулось у січні 2017-го. Тоді Кабмін збільшив виплати вдвічі.

Переважна частина українців отримують виплати більші за мінімальні. Крім того, роботодавці періодично ініціюють збільшення заробітної плати своїм працівникам. Щоправда іноді варто самостійно нагадати про себе і попросити підвищення оплати, пише Work.ua.

Після завершення успішного проекту

Підвищення потрібно просити, якщо ви щойно закрили велику угоду, реалізували складне завдання чи перевиконали план з рекордними показниками. Немає кращого часу, щоб заявити про себе і отримати заслужену винагороду у вигляді підвищення окладу.

Коли компанія процвітає

Якщо в компанії з'явилися нові великі партнери, масово набирають співробітників чи відкривають нові відділи, не бійтеся запитати керівництво про зростання заробітної плати. У цей момент для компанії особливо важливо інвестувати в своїх співробітників. Щоб зміцнювати власні позиції і розвивати надійний колектив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати підвищення на роботі

Якщо у вас з'явилося більше обов'язків

Просування по кар'єрних сходах, як правило, супроводжується підвищенням зарплати. Якщо у вас з'явилося більше обов'язків, це повинно позначитися і на розмірі зарплати. Якщо шеф мовчить про підвищення окладу, почніть розмову самостійно.

Після підведення підсумків, якщо ви молодець

Якщо ви впевнені, що в успіху компанії є безпосередньо ваш внесок, не мовчіть. Розкажіть про це керівництву. Тоді з'явиться можливість, що вам підвищать заробітну плату.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Коли краще просити підвищення зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі