четвер, 02 січня 2020 12:06

Коболєв розповів про ризики газового контракту

Коболєв розповів про ризики газового контракту
Голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв: "Нафтогазу довелося вимушено виступити буфером між російською компанією і Україною". Фото: Економічна правда

Котракт на транзит російського газу через територію України став компромісним.

"Нафтогазу довелося вимушено виступити буфером між російською компанією й Україною. Це пов'язано з невідповідністю українських законів про транспортування газу до європейських", – пояснив голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, коли Україна напряму купуватиме російський газ

За його словами, Газпром відмовився брати на себе ризики українського законодавства.

"Це довелося зробити Нафтогазу. Для нас ці ризики є звичними. Ми не в захваті від такого варіанту, але це важливий елемент компромісу", – підсумував Коболєв.

Україна підписала контракт на транзит газу на 5 років. За цей період отримає щонайменше $7 млрд. Мінімальні гарантовані обсяги прокачки становитимуть 65 млрд куб. м газу на перший рік та 40 млрд куб. м на наступні 4 роки. При цьому фактичні обсяги можуть бути вищими. Додаткові з більшою гнучкістю бронювання будуть оплачуватися за вищим тарифом.

Зараз ви читаєте новину «Коболєв розповів про ризики газового контракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі