четвер, 09 січня 2014 09:56

КМДА замовила пам'ятник Телізі за 3,5 мільйона

КМДА замовила пам'ятник Телізі за 3,5 мільйона
Передбачено виготовлення бронзового пам'ятника Олені Телізі вагою до 1,5 т. Фото: idetutlogika.hiblogger.net

Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт Київської міської державної адміністрації уклало угоду з ТОВ "Аспел" на спорудження пам'ятника Олені Телізі та її соратникам.

Як зазначається у "Віснику державних закупівель", монумент встановлять на території Меморіального комплексу "Бабин Яр" у Києві.

Вартість угоди становила 3,45 млн грн.

Передбачено виготовлення бронзового пам'ятника вагою до 1,5 т, а також мощення площадки поряд з пам'ятником – бруківкою 268 кв м і гранітними плитами 134 кв м. Також влаштують зовнішнє освітлення, засіють партерні, мавританські і звичайні газони.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ "Проектно-будівельна компанія ППР" Світлани Козлової з різницею пропозицій 0,3%.

Нагадаємо, рік тому "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт" замовила підприємцю Олександрі Рубан виготовлення моделі скульптурної композиції "Пам'ятник О. Телізі та її соратникам" вартістю 1,80 млн гривень.

Пам'ятник у Бабиному Яру, згідно з відповідним указом президента "Про відзначення 100-річчя від дня народження Олени Теліги", мали встановити ще у 2006-2008 роках. Тоді Міністерство культури та туризму провело конкурс на кращий ескізний проект і в 2007 р. затвердило проект О. Рубан, В. Липовки та В. Єршова.

Фірму "Аспел" заснували Ольга та Ян Клюшке. Ян Клюшке відомий як представник організації "Український союз промисловців і підприємців" в Об'єднаних Арабських Еміратах.

За даними "Вісника держзакупівель", ТОВ "Аспел" почало вигравати тендери у грудні 2013 року. Окрім останньої закупівлі, фірма також отримала підряд вартістю 27,50 млн гривень на реконструкцію будівлі під центр обробки даних "Електронна столиця".

Зараз ви читаєте новину «КМДА замовила пам'ятник Телізі за 3,5 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі