пʼятниця, 04 березня 2011 14:36

Клюєв розповів, як добре буде Україні у зоні вільної торгівлі СНД

Клюєв розповів, як добре буде Україні у зоні вільної торгівлі СНД

Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв висловив впевненість, що у планах створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) в рамках СНД "можуть з'явитися досить добрі перспективи".

Про це він зазначив після зустрічі з першим заступником голови уряду Російської Федерації Ігорем Шуваловим у рамках консультацій щодо двостороннього українсько-російського співробітництва, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Ми обговорили підсумки роботи Групи високого рівня, створеної президентами двох країн, з цілої низки проектів. Йдеться про машинобудування, космічну галузь, взаємодію з цілого ряду інфраструктурних проектів, будівництво нових потужностей в енергетиці, в тому числі - атомній енергетиці, будівництво заводу з виробництва ядерного палива та багато інших напрямків. Ми доповіли про результати нашої роботи прем'єр-міністру України, отримали досить серйозні доручення з приводу подальших дій", - заявив перший віце-прем'єр-міністр України.

У свою чергу Шувалов заявив, що Росія і Україна обговорюють поки що на рівні обміну інформацією різні можливі формати економічної інтеграції. Він повідомив, що Росія, Казахстан і Білорусь вже протягом цілого року живуть у форматі Митного союзу, і Митний союз з 1-го січня наступного року перетворюється в Євразійський економічний союз - в єдиний економічний простір.

"Україна зараз вже веде переговори з укладення угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. І одночасно ми разом з іншими колегами по СНД ведемо переговори з укладення угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Задаються питання, як ці всі формати між собою пов'язані, суперечать вони один одному чи ні, або вони доповнюють один одного, які інші можливості для економічного розвитку України і Росії можуть з'явитися, які складнощі на цей момент на шляху євроінтеграції є в України, і які складнощі є на шляху діалогу ЄС-Росія. Ми ці питання обговорили як в рамках Групи високого рівня, так і в рамках інших зустрічей", - заявив Шувалов.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв розповів, як добре буде Україні у зоні вільної торгівлі СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі