середа, 14 лютого 2018 16:50

Київстар незаконно списав з рахунку клієнта близько 4 тис. грн

Київстар незаконно списав з рахунку клієнта близько 4 тис. грн
За словами ошуканого клієнта Київстар, вихідні і вхідні дзвінки тарифікуються по 150 грн/хв. Вихідні повідомлення коштують 15 грн, GPRS 20 грн за 50 КБ. Фото: РБК-Украина

Український оператор мобільного зв'язку "Київстар" списав з рахунку клієнта близько 4 тис. грн. На той момент клієнт був у літаку і не користувався послугами зв'язку.

"Лечу в літаку, висота 10 кілометрів. Телефон лежить у сумці. Тут приходить смс: "Вітаємо у роумінгу в літаках!". Тоді почали оновлюватися месенджери і загорівся значок EDGE", - написав у Facebook Олександр Довгопол, пише УНІАН.

За словами ошуканого клієнта Київстар, вихідні і вхідні дзвінки тарифікуються по 150 грн/хв. Вихідні повідомлення коштують 15 грн, GPRS - 20 грн за 50 КБ.

"Я вимкнув телефон — не допомогло. Прилетівши, виявив на рахунку мінус 3800 гривень! Чи варто говорити, що про таку послугу я навіть не чув, не те що не замовляв", - каже Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як мобільні оператори виманюють гроші в українців

Після трьох тижнів розглядів справи, Київстар відмовилися повертати клієнтові гроші.

"Інформації про "Роумінг у літаках" немає на сайті оператора. Гугл про таку послугу також нічого не знає. Співробітник колл-центру, якому я залишав скаргу про це теж нічого не чув", - підсумував Олександр Довгопол.

У компанії "Київстар" прокоментували, що коректність списання коштів за використання послуг роумінгу клієнтом, який перебував на борту літака, підтверджена в ході технічної перевірки. Детальна інформація повідомлена клієнту.

Крім того, в компанії наголосили, що перед початком дії послуг роумінгу, клієнти отримують повідомлення з інформацією про умови надання і тарифи. Під час польоту в літаку фахівці рекомендують переводити телефон в режим "У літаку". В налаштуваннях мобільного телефону встановлювати оновлення додатків через Wi-Fi. Це дозволить уникнути автоматичного оновлення програм через мобільний інтернет.

У головному офісі компанії "Київстар" відбулися обшуки. Президент компанії Петро Чернишов повідомив, що обшук був пов'язаний зі справою, в якій є три договори укладені ще минулим керівництвом компанії. При цьому чинність цих документів спливла. При обшуку були присутні близько 30 податкових поліцейських і чотири податкових майори.

Зараз ви читаєте новину «Київстар незаконно списав з рахунку клієнта близько 4 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі