понеділок, 17 червня 2013 17:45

Київ завершить рік з дефіцитом бюджету в 2 мільярди

Київ завершить рік з дефіцитом бюджету в 2 мільярди
Олександр Попов: Дефіцит бюджету не змінився. Фото: kievcity.gov.ua

Дефіцит міського бюджету Києва на кінець року сягне близько 2 млрд грн.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Дефіцит бюджету не змінився. На кінець року, враховуючи те, що ми підкоригували в першому кварталі свої можливості, він становить близько 2 мільярдів гривень. Ми працюємо над тим, щоб звести його до нуля. Ми залучаємо разом з урядом додаткові можливості, які дають впевненість у тому, що ми забезпечимо життєдіяльність міста, але питання є актуальним, і ми продовжуємо його обговорювати з Міністерством фінансів", - сказав він.

За словами Попова, за підсумками 1-го півріччя Київ практично на 100% виконує видаткову частину бюджету, а дефіцит може бути покритий завдяки джерелам, які фінансують ті чи інші програми.

"Це і бюджет, і партнери-донори, це і кредитні кошти, програма соціально-економічного розвитку, яка затверджена урядом, куди ми подали і свої пропозиції. Це може покрити дефіцит, про який ми говоримо", - сказав голова КМДА.

При цьому він висловив надію, що за підсумками 1-го півріччя державний бюджет буде скоригований, в тому числі щодо столичного бюджету.

Як повідомлялося, Київська міська рада 8 лютого прийняла міський бюджет на 2013 рік з дохідною частиною і видатковою частиною в сумі 18,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Київ завершить рік з дефіцитом бюджету в 2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі