середа, 08 січня 2020 20:40

Кияни продають канцелярію, яка росте
5

Артем Сілко з дружиною продає канцелярію, яка росте після використання
Фото: instagram.com
Артем Сілко з дружиною продає канцелярію, яка росте після використання
Артем Сілко з дружиною продає канцелярію, яка росте після використання
Артем Сілко з дружиною продає канцелярію, яка росте після використання
Артем Сілко з дружиною продає канцелярію, яка росте після використання

Родина киян Артема та Анни Сілко започаткували бізнес на канцелярії, що проростає. Найпопулярніші олівці, які мають на кінці капсулу із насінням.Ідею чоловік помітив на закордонних сайтах.

"Хотів започаткувати власну справу. Зайшов на популярні в Польщі, Казахстані та Росії сайти і вибрав 9 продуктів, які зможу зробити у себе на балконі. Десятим взяв на замітку статтю про данських студентів, які зробили ростучі олівці", - розповідає Gazeta.ua Артем.

Серед ідей були дуже смішні: килимок з надписом "Начальник" чи з написом "Колишня". Скарбнички для винних корків чи скарбнички для подорожей, альбом в стилі "Інстаграм".

"По списку пробував відворювати всі топові ідеї у себе. Остаточне рішення прийняв швидко. Друзі відкрили острівок в торговому центрі з подарунками. Ми почали робити олівці. Стержень замовляли у Польщі, а капсулу з насінням розробили самі. Скільки вклав у справу, сказати точно не можу. Щоразу відкладав із зарплати і вкладення були поступовими. Орієнтовно біля 20 тисяч гривень, які окупилися одразу ж", - каже Артем.

Була проблема із проростанням олівців. Як виявилось, із таких капсул майже не ростуть квіти. Тому від них довелося відмовитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місяць на базарах можна вторгувати до 20 тисяч гривень — кияни розповіли про особливості бізнесу на власних крафтових сирах

"Працівників шукав по оголошенню. Основна суть — склеїти проростаючу капсулу до стержня олівця. На збірці олівців можна заробити 600 гривень на день. Люди охоче беруться за таку роботу і дуже полюбляють працювати вдома", - додає Артем.

Продають переважно набори, в які окрім олівців входять листівки, які ростуть чи підставка для канцтоварів і куб, який проростає. Найпопулярніша рослина в олівцях — м'ята. А в кубах люблять лаванду. Середня вартість набору — 400 гривень. Один олівець можна придбати за 35 гривень.

"Бувають випадки, що купили і не проросло. Тоді розбираємось із замовником. Частіше за все неправильно садять. Глибоко засувають олівець чи неправильний догляд. Якщо все правильно, то можемо запропонувати нову продукцію або повернути кошти. Таких випадків небагато", - каже власник.

Основний ринок збуту — інстаграм. Виставляли туди фото, проводили різноманітні конкурси. Писали блогерам, щоб спробували продукцію і написали відгуки.

Бізнес сезонний. Сплеск перед 1 вересням, перед днем Захисника і Новорічними святами. Друга хвиля розпочнеться з Дня Закоханих.

НБУ спростив процедуру закриття поточних банківських рахунків ФОП, що припиняють діяльність.Закрити рахунок можна, якщо на такому рахунку немає залишку коштів. Так банки зможуть закрити поточний рахунок без отримання будь-яких документів від клієнта.

Зараз ви читаєте новину «Кияни продають канцелярію, яка росте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі