понеділок, 28 січня 2013 16:37

Киянам не підвищать лише комуналку. Вода і тепло - під питанням

Киянам не підвищать лише комуналку. Вода і тепло - під питанням
Фото: poltava.pl.ua

Киянам цього року гарантовано не підвищать тарифи лише на комунальні послуги.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Баженов.

"У планах Київради та КМДА політичного рішення на збільшення тарифів на комунальні послуги - немає. І такими вони залишаться на оглядне майбутнє", - запевнив Баженов.

Що стосується якості надання послуг, чиновник зазначив, що на найближчому засіданні Київради депутати збільшать оренду всіх приміщень, які належать місцевій владі. Також на засіданні планується розглянути питання про звільнення київських житлово-експлуатаційних організацій від сплати податку на землю. Таким чином влада збирається знизити вартість комунпослуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці переплачують за комуналку 12 мільярдів на рік - експерт

Щодо тарифів на воду й тепло для киян Баженов був менш категоричний.

"Я не знаю, що відбудеться з тарифами на воду, тепло, електроенергію й газ, але квартирна плата залишиться без змін", - підкреслив він.

У столиці монополістом з постачання електроенергії є акціонерна компанія "Київенерго", частина якої належить олігарху Рінату Ахметову, газу - публічне акціонерне товариство "Київгаз"- зятю колишнього мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеславові Супруненку.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що влада не готова в умовах низьких зарплат і пенсій значно підвищувати тарифи на газ для населення.

Зараз ви читаєте новину «Киянам не підвищать лише комуналку. Вода і тепло - під питанням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі