четвер, 02 листопада 2017 11:44

Китайський Шовковий шлях пройде через Україну

Китайський Шовковий шлях пройде через Україну
Через Україну курсуватимуть потяги із Китаю. Фото: vi.ill.in.ua

Через Україну курсуватимуть потяги із Китаю в рамках нового Шовкового шляху.

Це може розпочатися в кінці 2017 року - на початку 2018-го, повідомив голова Держрезерву України Вадим Мосійчук, передає прес-служба відомства.

За словами Мосійчука, китайська сторона вже узгодила маршрути поїздів, які проходитимуть через територію України з Чженчжоу в Словаччину, Польщу та Угорщину.

"Зараз мова йде тільки про транзитне курсування поїздів територією України. А це теж чималі надходження. Наступним етапом має стати розширення проекту та початок експортних поставок українських товарів продуктової групи у КНР", - сказав Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких продуктів найбільше завозять в Україну з Європи

За словами Мосійчука, Держрезерв має великі ощадні та виробничі потужності в аграрному напрямку, також є сім великих логістичних центрів, диверсифікованих один від одного. Першими до проекту планується залучити Харківський комбінат "Світанок", "Дніпро"(Сміла Черкаської області), київський "Прогрес", львівську "Троянду" і ужгородський "Укрпродконтракт".

Мосійчук підкреслив, що відомство активно працює з Мінінфраструктурою задля скерування поїздів, а китайська сторона побувала на станціях Чоп і Мостиська для їхньої оцінки.

Китайську сторону зацікавила можливість експорту українського продовольства, зокрема борошна, цукерок, горілки, масла.

У липні 2017 року КНР повідомила про зацікавленість у постачаннях українських товарів і включення країни в новий Шовковий шлях. Складські та холодильні потужності Держрезерву можуть стати логістичними центрами для експортерів продовольчих і промислових товарів з України в Китай.

Укравтодор і китайська компанія Xinjiang Communications Construction Group Co Ltd підписали контракт. Згідно з договором, китайська компанія проведе капітальний ремонт ділянок автодороги Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка, а також реалізує частину невиконаних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Китайський Шовковий шлях пройде через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі