пʼятниця, 15 січня 2021 23:25

Кіт чи дракон: тернополянка створює неймовірні рюкзаки
6

На створення одного рюкзака майстриня витрачає тиждень
Фото: Ірини Веприк
На створення одного рюкзака майстриня витрачає тиждень
На створення одного рюкзака майстриня витрачає тиждень
На створення одного рюкзака майстриня витрачає тиждень
На створення одного рюкзака майстриня витрачає тиждень

Ірина Веприк навчилася новій справі та перетворила своє захоплення на бізнес. Жінка виготовляє з вовни справжні витвори мистецтва.

"Валяти з вовни навчили мама і тітка. Перші мої з'явилися вісім років тому. Це були невеличкі квіточки у вигляді заколок для подруг, мишенята і феї. Повернутися до справи вирішила під час декрету. Навчилася робити складніші речі, наприклад, дитячі платтячка, і відтоді це захоплення мене не полишає", — розповідає Ірина.

Суть техніки валяння полягає у збитті вовни за допомогою спеціальної голки або мильного розчину. Під час цього волокна вовни переплітаються та зчіплюються між собою. Так утворюється щільний матеріал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перший місяць дарували другу пачку пельменів безкоштовно"

"Навчалася у інших майстринь онлайн та очно, і зараз намагаюся дізнаватися щось нове, поглиблювати свої знання, втілювати це все у своїх виробах. Торік навчилася робити рюкзаки у вигляді котів. Для цього пройшла майстер-клас у відомої майстрині Марини Безкоровайної", — розповідає майстриня.

Матеріали для валяння замовляє в спеціалізованих інтернет-магазинах. Проте сама робота вимагає чималих зусиль та часу.

"Валяння потребує багато часу і терпіння. Тут не потрібно поспішати, якщо хочете, щоб виріб був якісний і гарний. Наприклад, при створенні одягу потрібно розкласти на дуже великій площі вовну та декор, це потребує багато часу і фізичних сил. Щоб створити рюкзак у виді кота, потрібно працювати тиждень", — розказує Ірина.

Для дітей замовляють фей, лялечок, платтячка, для дорослих — сувеніри та аксесуари. А рюкзаки користуються попитом і у дорослих, і у дітей.

Ірина не лише сама навчається, а й знайомить бажаючих із технікою рукоділля, дає майстер-класи.

"Маю дома маленький генератор ідей — мого сина, деколи він мені підкидає досить цікаві ідеї. Наприклад, замовив рюкзак у вигляді крилатого динозавра", — розповідає Ірина.

Колишній кримчанин Дмитро Устиненко переїхав у селище Літин на Вінничині. Тут створив козину ферму KozziMoni, почав варити і продавати сири.

Зараз ви читаєте новину «Кіт чи дракон: тернополянка створює неймовірні рюкзаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі