пʼятниця, 26 травня 2017 21:10

Керівник "Укрзалізниці" хоче перетворити вокзали на торгові центри

Керівник "Укрзалізниці" хоче перетворити вокзали на торгові центри
"Укрзалізниця" планує закупити нову постільну білизну, ковдри та матраци. Фото:Сегодня

У 2017 році планують закупити понад 581 тис. нових комплектів постільної білизни, близько 40 тис. ковдр і 30 тис. матраців.

Про це в інтерв'ю Лига.net розповів керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

"Поступово будемо міняти старе на нове. Це нонсенс, що поїзди до цього часу екіпірувалися за нормативами 1950-х років. Перші термінали самообслуговування встановлять влітку на вокзалі Київ-Пасажирський. Також запустимо мобільний додаток для iPad", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник отримує 463 тис. грн зарплати

Керівник "Укрзалізниці" вважає, що вокзали можна перетворити в торгові центри.

"Зараз чекаємо рішення уряду, яке дозволить розпоряджатися нашим майном. Ми говоримо про перетворення вокзалів в торгові центри. В Україні зробити це не так просто, як в Польщі. Тому що більшість вокзалів у великих містах - це пам'ятники архітектури. Але також є територія навколо, яка може використовуватися в комерційних цілях, зберігаючи історичний характер будівель вокзалів", - додав Балчун.

"Укрзалізниця" має намір активно освоювати ринок міжнародних залізничних перевезень. З 1 серпня планують запустити поїзд "Львів - Краків".

Зараз ви читаєте новину «Керівник "Укрзалізниці" хоче перетворити вокзали на торгові центри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі