пʼятниця, 22 січня 2016 11:04

Каструля борщу подешевшала до 74 грн

Каструля борщу подешевшала до 74 грн

Вартість каструлі українського борщу з м'ясом об'ємом 3,5-4 л у грудні 2015 року знизилася порівняно з листопадом на 0,3%, до 73,94 грн. Це пояснюють незначним зниженням цін на яловичину, моркву і цибулю, повідомляє УНІАН з посиланням на "Економічний дискусійний клуб". У той же час каструля борщу без м'яса подешевшала на 0,6% - до 21,78 грн.

Порівняно з груднем 2014 року вартість борщу з м'ясом для українців зросла на 46,8%, без м'яса - в 2,7 раза.

При розрахунках виходили з такого співвідношення інгредієнтів у страві: 600 г яловичини, 300 г капусти, 500 г буряків, 500 г картоплі, 200 г моркви, 200 г цибулі, 30 г соняшникової олії.

Нагадуємо, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства, морква в грудні порівняно з листопадом зросла в ціні на 4% (до 10,41 грн/кг), капуста та картопля - на 5% (до 9,91 і 5,44 грн/кг відповідно), буряк – на 7% (до 7,95 грн/кг).

У 2015 році Україна вперше почала імпортувати овочі борщового набору. Експерти стверджують, що така необхідність виникла в зв'язку з падінням врожайності найбільш ходових овочів на 10-13% залежно від культури, а також зменшенням площ під ними – приблизно на 5%.

Зараз ви читаєте новину «Каструля борщу подешевшала до 74 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі